Seuraa askeleitasi treenatessa

Ranteeseen sopivat askelmittarit ovat näppäriä, kun haluat seurata askeleittesi määrää samalla, kun treenaat. Useimmat aktiivisuusmittarit laskevat askeleesi ja niitä löytyy monessa eri hintaluokassa. Askelmittari on tehokas treenikumppani. Sillä pystyt seuraamaan, että pysyt tavoitteessasi. Nykyisten liikuntasuositusten mukaan henkilö on liikunnallisesti passiivinen, jos päivittäisten askeleiden määrä on alle 5000 askelta päivässä. 7500-10000 askelta päivässä liikkuva henkilö lasketaan melko aktiiviseksi ja yli 10000 askelta päivässä tarkoittaa, että henkilö on liikunnallisesti aktiivinen.

Askelmittarilla on mukava uuden teknologian mukaisesti seurata omaa aktiivisuuttaan ja valikoimassa löytyy erilaisia malleja, joten jokainen löytää varmasti helposti omaan elämäntyyliin sopivan laitteen. Täältä löydät hyvän valikoiman ranteeseen laitettavia askelmittareita ja aktiivisuusmittareita.

Treenaamisen lisäksi askeleita kannattaa seurata ihan normaalissa arjessa, sillä arkiliikunnan merkitys on monelle huomattavasti suurempi kuin liikuntaharrastusten vaikutus. Kävely tapahtuu arkena huomaamatta, kun kävelet töissä ja kotona sekä kauppareissulla. Arkiliikunta lisää energian kokonaiskulutusta, joka on erittäin tärkeää painonhallinnassa.

Askelmittari on edullinen ja helppo tapa saada luotettavia tuloksia omasta aktiivisuudestaan. Askelmäärä on suorassa suhteessa ihmisen terveyteen. Edullisimmatkin askelmittarit antavat tänä päivänä kivaa dataa omasta aktiivisuudesta ja monissa mittareissa on jopa toiminnallisuus, joka antaa sinulle palautetta omasta kehittymisestäsi.

Mikäli kävelyvauhti on erittäin hidas, askelmittarin lukema saattaa olla epätarkka, mutta jo keskimääräisellä kävelyvauhdilla askelmittari toimii loistavasti. Askelmittareiden käyttöä on tutkittu tieteellisesti ja sen on huomattu tuovan positiivista vaikutusta ihmisten treeni-intoon.