Puutarhanhoito ja netti

Netistä ostaminen tuntui vielä kymmenen vuotta sitten hyvin riskialttiilta puuhalta. Osittain sen vuoksi että asia oli uusi mutta nettiostamiseen liittyvät palvelut ja ehdotkaan eivät olleet tuolloin nykyisellä tasolla.

Ostaminen helpoksi

Nykyisin netistä ostaminen lisääntyy jatkuvasti ja tarjolla on yhä monipuolisempia tuotteita, sillä lähes jokainen kilpailussa mukana pysyvä haluaa viedä tuotteensa verkkoon. Verkossa asioiminen on nyt tuttua suurimmalle osalle asiakkaita, joten kynnys tilaamiseen on matala. On huomattavasti miellyttävämpää tehdä valintoja tuotteiden välillä rauhassa omalta tietokoneelta kuin kiireessä kaupasta toiseen juostessa.Nettikaupoista voi ostaa vaatteita, kenkiä, ruokaa ja kauneustuotteita mutta tiesitkö, että sieltä voi tilata myös monenlaista kotiin tarvittavaa kuten pensasaitoja omalle pihamaalle?

Mitä kannattaa tilata netistä?

Nettiostosten kanssa on aina hyvä käyttää tervettä järkeä. Jos ostospäätös arveluttaa, on hyvä kääntyä tullin puoleen ulkomailta tilattujen tuotteiden kohdalla.Puutarhanhoidon suhteen netistä kannattaa suosia ainakin pensasaitojen tilaamista, sillä tällöin välttyy niiden kuljetusongelmalta ja luotettavan toimijan kautta pihalle saa nopeasti vasta maasta poimittuja aitakasveja. Pihahommiin voi tilata myös erilaisia työkaluja sekä kasvihuoneen tai sen osia, sillä niiden valmistaja ja tuotteiden laatu on helppo tarkistaa merkin ja palautteiden perusteella.Tarkkana kannattaa olla erilaisten siemenien, taimien ja kukkien kanssa, sillä niiden alkuperästä on vaikea mennä takuuseen. Niiden hankkiminen kylvöaikaan on useimmiten helppoa lähialueen myymälöistä, jotka lastaavat hyllyt täyteen tuotteita viherpeukaloita varten.Ulkomailta tilattujen kasvin ja kasvinosien kohdalla tulee myös varmistua siitä, etteivät ne ole uhanalaisia tai myrkyllisiä. Osa tuotteista saattaa myös kärsiä matkan aikana vaurioita, sillä kuljetusolosuhteet eivät välttämättä ole otolliset niille. Erikoiset kasvit näyttävät usein hienoilta mutta Suomen olosuhteet eivät aina sovi niille, joten asiaa on hyvä tutkia tarkkaan ennen tilaamista.

Tilaa järkevästi

Netti on oivallinen ostospaikka, jonka avulla säästää aikaa ja hermoja. Kuluttajan on kuitenkin hyvä miettiä minkä tilaaminen kannattaa verkosta ja mikä taas on parempi hankkia läheltä itse. Nettikauppojen suhteen kannattaa suosia luotettavia ostospaikkoja, jotka ovat tunnettuja ja joilla on selkeät ehdot ja tiedot selkeästi esillä.Nettikauppaa on käyty jo niin kauan että hyvät toimijat ovat tiedossa. Tiettyjen tuotteiden kuten kasvien ja ruokatuotteiden kohdalla harkinta on aina paikallaan, ellei netin kautta löydy luotettavaa palvelua on parempi suunnistaa läheiseen myymälään, jonka tuotteet ovat turvallisia ja paikallisia.