Amerikkalaisen baseballin fanittaminen

Amerikkalainen baseball on varmasti yksi maailman mielenkiintoisimmista urheilulajeista ja se on tullut tutuksi ympäri maailmaa elokuvien, sarjojen ja internetin välityksellä. Myöskään otteluiden reaaliaikainen seuranta ja fanittaminen ei ole nykyisin vaikeaa, sillä erilaiset striimauspalvelut ja verkkojulkaisut pitävät huolen faneista eri puolilla maailmaa. Major League Baseball eli MLB on amerikkalaisen baseballin ylin sarja, joka koostuu kahdesta liigasta: National League eli NL ja American League eli AL. Liigoissa pelaa yhteensä 30 joukkuetta, joista yksi on kanadalainen ja 29 amerikkalaista. NL ja AL ratkaisevat ensin oman liigansa parhaan joukkueen, ja loppuottelussa eli World Series -ottelussa kohtaavat liigojen parhaat. Monille amerikkalaisille suurimpien joukkueiden kohtaaminen kuuluu urheilun huippuhetkiin, johon varaudutaan asiaankuuluvin fanituottein ja järjestelyin.

New York Yankees – legendaarinen joukkue

Yksi MLB-sarjan tunnetuimmista joukkueista on 1901 perustettu New York Yankees, joka on myös sarjan menestynein joukkue. Se on voittanut mestaruuden 27 kertaa, ja vaikkei se ole ollut aina loppuottelussa, on pelitaso ollut aina huipussaan. Yankees pelaa AL:n itäisessä divisioonassa, jota pidetään tasoltaan kovimpana. Joukkueen tunnettuihin pelaajiin ovat kuuluneet esimerkiksi Joe DiMaggio, Babe Ruth, Mickey Mantle ja Derek Jeter, jotka ovat legendoja muidenkin kuin Yankees-fanien keskuudessa. Amerikkalaisen baseballin otteluiden tunnelmaan saa virittäydyttyä niin katsomossa kuin kotisohvalla mainiosti fanituotteiden avulla. Esimerkiksi New York Yankees -joukkueen tyylikäs lippis tai t-paita herättää ansaittua huomiota mihin tahansa menetkin! Olipa haussa lippis tai lierihattu, löydät useimmat asioita täällä.

Los Angeles Dodgers – länsirannikon ylpeys

Jos Yankees kuuluu itärannikon uranuurtajiin baseballin saralla, voidaan länsirannikon valtikka antaa Los Angeles Dodgers -joukkueelle. Joukkue on perustettu vuonna 1883 ja se pelaa NL:n läntisessä divisioonassa. Joukkueen meriitteihin kuuluu muun muassa ensimmäisen World Series -loppuottelun voitto vuonna 1951, kun New York Yankees joutui tyytymään kakkossijaan. Amerikkalaisessa baseballissa pyörivät rahat ovat valtavia erityisesti rikkaimpien joukkueiden kohdalla. LA Dodgers kuuluu ehdottomasti varakkaisiin joukkueisiin, mutta baseballin pitkä runkosarja rokottaa usein pelaajia ja loukkaantumiset ovat monina vuosina vaikuttaneet LA Dodgersin kauteen. Faniensa harmiksi Dodgers ei ole noussut MLB-mestariksi sitten vuoden 1988. Oman liigansa se on voittanut sen sijaan usein, ja viimeksi fanit pääsivät juhlimaan vuonna 2018.